• 8. ročník súťažnej prehliadky žiakov ZUŠ východoslovenského regiónu v štvorručnej hre na klavíri v Košiciach

          • Dňa 29. marca 2023 sa žiačky našej školy Sarah Danková a Viktória Džatková z triedy Mgr. J. Dobrančinovej, DiS.art. zúčastnili 8. ročníka súťažnej prehliadky žiakov ZUŠ východoslovenského regiónu v štvorručnej hre na klavíri v Košiciach.V 3. kategórii sa umiestnili v striebornom pásme. Na súťaži boli ocenení aj pedagógovia, ktorí dostali diplom za prípravu žiakov. Žiačkam aj pani učiteľke srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Ocenenie pre Ľubicu Hodovancovú

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov prevzala ocenenie, z rúk primátora mesta PhDr. Ing. Miloša Merička, naša dlhoročná učiteľka tanečného odboru Ľubica Hodovancová. Srdečne blahoželáme.

            24. marec 2023

          • SHOWTIME DANCE 2023

          • Dňa 25.3.2023 sa žiaci tanečného odboru ZUŠ Mierová, pod vedením vyučujúcej Ľubice Hodovancovej, zúčastnili kvalifikačnej tanečnej súťaže SHOWTIME DANCE v Košiciach, kde si vytancovali Malé 3.miesto s choreografiou ,,Pirátky" - žiaci 4. roč., Malé 3. miesto s choreografiou ,,Lift me up" -  žiaci 1./2B ročníka, Malé bronzové umiestnenie s choreografiou ,,Zima" získala Zuzana Gajovská 4./2B ročník a na 6.mieste sa umiestnila  s choreografiou ,,Jar" Júlia Paceková - 1. ročník II.stupeň.             

             Všetkým oceneným  a pani učiteľke srdečne blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

            Gajovská Zuzana, 4.2B, 25.3.2023, SHOWTIME DANCE KOŠICE 

            Lift Me Up, 1.2B, 25.3.2023, SHOWTIME DANCE KOŠICE

            Paceková Júlia, 1.II.st., 25.3.2023, SHOWTIME DANCE KOŠICE 

            Pirátky, 4.roč., 25.3.2023, SHOWTIME DANCE KOŠICE

             

          • Súboj talentov 2023

          • ​​Stredná umelecká škola vo Svidníku už 6. rok vyhlasuje súťaž pre talentovaných výtvarníkov pod názvom Súboj talentov. Tohto roku bola zadaná téma Spoznávaj Slovensko. V svojej kategórii / ZUŠ 13 – 15 rokov/ získala

            2. miesto Ivana Jusková, žiačka Mgr. Drahoslavy  Zalaiovej.

            Blahoželáme.

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            Ivana Jusková, 15 r. - Valaškovský most v Humennom, kombinovaná technika

          • "FULLSTAR 2023"

          • Dňa 21.03.2023 sa v priestoroch ZUŠ Ľ.Fullu a Kina KULTÚRY v Ružomberku konal 6. ročník speváckej súťaže v sólovom speve populárnej piesne "FULLSTAR 2023", ktorej garantom bola speváčka a hlasová pedagogička populárnej hudby Mgr. Jana Daňová. Súťaže sa zúčastnilo 134 talentovaných spevákov z celého Slovenska. Našu školu reprezentovali pod vedením Mgr. Lenky Ivancovej DiS. art. žiačky:

            Anna Morochovičová-získala ZLATÉ PÁSMO v 1. kategórii

            Eva Ivancová-získala ZLATÉ PÁSMO v 2. kategórii

            Karin Jenčíková-získala diplom za účasť v 4. kategórii

            Dievčatám blahoželáme a tešíme sa na dalšie úspechy.

             

          • GRIMMY DANCE CUP 2023

          • Dňa 18.03.2023 sa žiaci tanečného odboru z triedy p.uč. Juliany Janitorovej DiS.art zúčastnili celoslovenskej tanečnej súťaže GRIMMY Dance Cup 2023 v Prešove.

            Na súťaži sa predstavilo vyše 1600 talentovaných tanečníkov z 51 tanečných klubov, crew a ZUŠ z celého Slovenska a Ukrajiny.

            Naši tanečníci súťažili s troma choreografiami v kategórii Junior (JVK).

             

            4.miesto získala choreografia „Mambo“-Jazz dance (žiačky 2/2B), 5.miesto vytancovali žiaci 4/2B s choreografiou „SURVIVOR“-Contemporary  a 7.miesto získala choreografia „Freedom“- Jazz dance (žiačky 3/2B).

             

            Bola to obrovská motivácia a skúsenosť pre žiakov a tešia sa na ďalšie výzvy, ktoré ich čakajú v tanečnom “svete“.

            Blahoželáme k dosiahnutým výsledkom a prajeme veľa chuti do ďalších nácvikov a vystúpení.

          • Gitarové dni v Spišskej Novej Vsi

          • Dňa 16. marca sa zúčatnili žiaci z triedy Mgr. art. Mareka Belančata na gitarových kurzoch v ZUŠ v Spišskej Novej Vsi. Kurzy a prednášky viedli pedagógovia z VŠMU doc. Mgr. art. Martin Krajčo ArtD. a Mgr. art. Karol Samuelčík ArtD. Lektorom ďakujeme za ich cenné rady. 

          • DETI DEŤOM

          • Spolupráca s materskými školami

            Dňa 13. marca sme začali realizovať náš projekt Deti deťom, cieľom ktorého je priblížiť činnosť ZUŠ deťom z MŠ. Cez tvorivé zamestnania deti spoznávali prácu v hudobnom, výtvarnom a tanečnom odbore. Ukázalo sa, že im je spev, kreslenie, maľovanie a pohybové aktivity veľmi blízke, preto si návštevu v našej ZUŠke spolu s maskotom ZUŠkáčikom užívali.

            Do tohto projektu je zapojených 12 MŠ, ktorých deti navštívia našu školu v priebehu marca.  Ďalšie aktivity sa budú realizovať v mesiaci apríl a máj. Vyústením stretnutí bude vystúpenie žiakov našej ZUŠ a detí MŠ na spoločných  koncertoch v KaSS v dňoch 29. mája, 5. júna a 7. júna 2023.

             Koordinátorkou projektu je Mgr. Jana Dobrančinová, DiS. art.

            Na fotografiách sú deti z MŠ Družstevná a Proalergo /13.03.2023/.

          • Katarína Harvanová 

          •  Dňa 3. marca 2023 nás navždy opustila naša dlhoročná kolegyňa, učiteľka hry na husliach, KATARÍNA HARVANOVÁ.

            V Základnej umeleckej škole v Humennom učila od 1.9.1973 do roku 2022. Hudba bola dôležitou súčasťou jej života.  Bola výbornou huslistkou a svoje odborné schopnosti obetavo odovzdávala svojim žiakom, ktorých výkony boli ozdobou našich koncertov.

            V našich spomienkach navždy ostane ako skvelá kolegyňa, nezabudnuteľná učiteľka, silná krehká žena...

          • Venujte 2 % Vašim deťom - našim žiakom

          • Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Viac info v škole alebo klknutím na: